Poradna Yamaha TYROS 5

Autor: | Vloženo: 12.11.2013 000 11:52 | Témata: Poradna Yamaha TYROS 5

Jaký je rozdíl mezi Tyros4 +5 hlavně při spuštění Midi písniček

Jedná se mi o to zdali se vyplatí investovat do tyros 5 nebo mi bohatě postačí tyros 4 (vlastním doposus tyros 1)když přes nástroj pouštím jen Midi soubory a na nástroj nehraji !!! používám jej jenom ke spuštění Midi písniček a k tomu jen zpívám,změní se přehrání Midi písní k lepšímu nebo je to stejné_? zajímá mě také jestli je tam nějaká konkrétní (převratná)změna při použití hlasového harmonizeru Děkuji Miloš T.

  • 12. listopadu 2013 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den, pane Tůmo,

    zatím jsme ještě neměli tu čest se s novým Tyrosem 5 blíže seznámit, takže nedokážeme odpovědět.
    Nicméně během 1-2 týdnů budeme mít verzi se 76 klávesami vystavenou na prodejně, takže se můžete zastavit a vyzkoušet osobně.
    Jestli chcete, kontaktujte nás na naší infolince 800 100 029, vytvoříme Vám na nástroj nezávaznou rezervaci.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • 12. listopadu 2013 - Oficiální zástupce obchodu MUZIKER.cz

    Je mi líto, ale asi Vás nepotěším. Co se standartních MIDI souborů týče, nelze očekávat žádné změny, protože tímhle směrem se vývoj Tyrose 5 neubíral.
    Pětka je nová hlavně v oblasti doprovodních stylů, kde byly použity celé skutečné riffy živých nástrojů. O hodně se zlepšila sekce varhan, pak byl přidán modul Symphonic ensenble, který posunul laťku "orchestrální autentičnost"i o kus výš, pak byla vylepšena funkce time stretch, která s AUDIO inovacemi velice souvisí, pak byl vylepšen a zcela propracován Audio player, byl přidán crossfader pro plynulý přechod mezi dvěma songy, hodně změn zaznamenala také efektová jednotka, byly přidány simulace kytarových aparátů, přibyla spousta nových kvalitních efektových algoritmŮ, zlepšena byla také live obsluha a tak dále...
    Tyhle všechny změny ale ovlivní hlavně práci hudebníka hrajícího na samohrajce v reálném čase.

    Pokud používáte bežné koupené MIDKY, které byli programovány v čase dávno minulém, nelze očekávat mezi 4-kou a 5-kou žádný zvukový rozdíl.
    5-ka je o něco výkonnější procesor, takže se u některých přeplácaných MIDEK může krapet zlepšit dynamika, ale to bude asi tak vše.

    Na cestě k nám je prvních 10 ks verze 61 a 5 ks verze 76, tak pokud budete mít zájem, začátkem prosince bude možné tyto předpoklady ověřit v praxi.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.